"Otso", Forsure Spede-Chow, oli Chow chow yhdistyksen vuoden 2017 näyttelykisan paras urospentu! Onnittelut Otsolle, mustalle jylhälle nuorukaiselle ja omistajilleen CoolHyvä

Vuosi 2017 on ollut sangen pentuvoittoinen: meillä on ollut onni saada maailmaan tänä vuonna  viisi chow chow -pentuetta. Yhteensä 25 pennusta peräti 15 on lyhytkarvaista, josta olemme erityisen mielissämme. Kaikki pennut ovat asettuneet mukavasti omiin koteihinsa, ja muutama pentu jää kasvamaan Forsure-iloksemme :D. Surutta ei kuitenkaan ole selvitty: murhe kohtasi meitä, kun Vuokkomme menehtyi keisarinleikkauksessa. Vuokolla oli odotettavissa vain yksi pentu, joten siksi päädyimme tähän synnytystapaan. Meillä tämä oli ensimmäinen keisarinleikkaus koskaan, ja näin surullisesti kävi. Yhä enemmän -jos mahdollista-, kartan keinotekoista puuttumista lisääntymiseen liittyvissä asioissa. Onneksi Vinski jäi kallisarvoiseksi muistoksi Vuokosta, reipas ihana lyhytkarvapoika, jonka hoitivat Metka- ja Lenita-mammat yhdessä omien pentujensa kanssa tasaveroisesti. 

Kesällä on päästy jo näyttelyidenkin alkuun, Tinkan tytär viime vuoden pentueesta Forsure My Oh My " Alma" on aloittanut pentuluokassa hienosti, ja jatkaa nyt junioriluokassa innokkaana. "Meisi" Forsure Can´t Buy Me Love aloitti myös syksyllä näyttelyt ja hauskan Nose work-harrastuksen. Nenätyöskentely innostaa Meisiä kovasti ! Urhokin, Forsure Megaforce, piipahti erinomaisin tuloksin Kouvolan näyttelyssä, onnea Urholle omistajineen :)! Joulukuun Messukeskuksen kansainvälisessä näyttelyssä Forsure Red Rosette " Mörkö" ilahdutti taas ollen paras narttu3 :).

Mörkö, niinkuin muutama muukin, on sijoittunut CCY:n Vuoden Chow chow-kisassa, hienosti! 

Chow chow -yhdistyksen järjestämä vuosittainen erikoisnäyttely pidettiin elokuun alussa,ja "Forsuret" menestyivät sielläkin oikein mukavasti, kiitos ja onnittelut kaikille aktiivisille omistajille!

Meillä on nyt monta ekakertalaista näyttelyharrastajaa, ja apua saa aina kun haluaa näyttelyyn ilmoittautua! Tulemme esittämään ja avustamaan ilomielin :)

Terveystutkimuksissa syksyllä kävi Alma, Forsure My Oh My: paremmin ei voisi olla. A/A lonkat 0/0 kyynärät, silmät sekä polvet terveet. Alma jatkoi emänsä Forsure Finnish Designin perintöä (jonka silmät vahvistettiin taas terveiksi), suuret onnittelut terveelle tytölle ja omistajille! Vuoden 2018 puolella sitten jatketaan terveystutkimuksia, kunhan 1 vuosi "pennuille" tulee täyteen. 

Haluamme kiittää sydämestämme kaikkia kasvattien omistajia; ystäviä,joiden ansiosta eteenpäin meno on ollut ylipäänsä mahdollista; tuesta, avusta, opeista ja antoisista keskusteluista ; vertaistuesta ja kannustuksesta. Kiitos.

Mennään kohti onnellista ja tervettä uutta vuotta 2018 !

 

 

Valtista tuli valio

Est Exclusive Smooth Gunvald saavutti Suomen muotovalio -arvon 9.9.2017 Porvoon näyttelyssä :) ollen myös ROP.

Samassa näyttelyssä jo erikoisnäyttelyssä kunnostautunut "Otso" Forsure Spede-Chow oli paras pentu kunniapalkinnon kera! 

Ja samassa näyttelyssä Forsure Red Rosette oli VSP, joten eipä mukavammin olisi ulkonäyttelykausi voinut päättyä.

Myös pikku-Taito, venäjäntoymme, saavutti Suomen muotovalion arvon heinäkuussa 2017!

  • Forsure My Oh My ensimmäisessä junioriluokassaan 1.7.2017 Tuusulassa ROP-juniori Kuva: Sami Huurresalo

  • Erikoisnäyttely 2017

Forsure Red Rosette, "Mörkö", kävi virallisessa luonnetestissa saaden 103 pistettä: hyvät seurakoiraominaisuudet :) Tuntemamme miellyttävä neiti varmistui oikein tasapainoiseksi ja tervejärkiseksi myös haasteellisissa tilanteissa. Hymyilevä

Messukeskuksen kansainvälisessä näyttelyssä joulukuun alussa 2016 Mörkö parhaana narttuchow´na sai myös HeW-16-tittelin!

Onnittelut ihanalle tytölle ja omistajille!

Uusia Suomen valioita

Leveä hymySisarukset Forsure Rolling Stone ja Forsure Red Rosette nappasivat valiotittelit vain kolme päivää yli 2-vuotiaina Lahden kansainvälisessä näyttelyssä 29.10.16 :) Sisko ja sen veli sitten olivat ROP ja VSP, tuomarina Johan Juslin. Olipa päivä! :D Suurensuuret onnittelut omistajille!Hyvä

Leveä hymyForsure Daydream Believer on saavuttanut FI CH arvon, onnea omistajille!

Leveä hymyForsure First Step To Glory, Ruotsissa kennel Nellwoodissa, on nyt sekä Ruotsin että Suomen valio SE & FI CH, onnea Lotukselle ja omistajalle Annika Perssonille, kennel Nellwood`s!

Vuosi 2015: todellista riemuvoittoa kasvattajalle! Sydämelliset kiitokset kaikille kasvattien omistajille Hyvä! Kasvatit ovat olleet suht terveitä ja viralliset terveystutkimukset ovat olleet kiitettävät. Ne jotka näyttelyissä ovat käyneet ovat esiintyneet hienosti ja eritoten liikkeitä ovat tuomarit arvostaneet! Liikkeistä en tule tulevaisuudessakaan tinkimään; ne kertovat koiran rakenteesta. Samoin luonteita on kehuttu sekä tuomareitten että koira-ihmisten toimesta, mistä suuresti iloitsen. Koiran luonne ratkaisee niin paljon, -se jopa määrittelee sen tulevaa elämää. Haluan ja tahdon, että kasvattieni luonteet ovat sekä rotutyypilliset että tähän maailmanmenoon sopivat. 

Visioni on pitkälti toteutunut. Siitä kiitän kasvattieni kaikkia omistajia, viisaampia vanhempia kasvattajia sekä jalostuskoirieni kasvattajia sydämestäni! Enkä kylliksi voi korostaa sitä työtä, jonka jokaikinen kasvattini omistaja on pentunsa kanssa tehnyt . Kiitos Teille jokaiselle.

Näyttelyistä sen verran, että mukavasti on mennyt: Messukeskuksen vuoden päänäyttelyssä Forsure Rolling Stone saavutti jopa kaksi titteliä: HeJW-15 sekä HeW-15! Näistä olen todella  kiitollinen, koskapa tittelin saavuttaakseen on oltava se PARAS. Sitä Jetro oli. Ensimmäinen oma "tittelikasvattini" :). Vuoden mittaan on ollut muillakin kasvateillani loistavia tuloksia: Forsure Daydream Believer -joka sai jo kuusi suloista chowin taintakin-, Forsure Red Rosette, niin monia red rosetteja saaneena! Ja Forsure Busy Barbara, kaksi CACIBia tänä vuonna! Lisäksi Elsamme oli vuoden 2015 paras jalostusnarttu Chow chow-yhdistyksen listalla.

Kasvattini Forsure Finnish Design: kaksi hienoa pentua saatettu maailmaan kesällä, helposti ja vaivattomasti--pojista odotan todella paljon, hienot mustat lyhytkarvapojat. Ja aivan uutta verta myös Suomeen!

Lisäksi eikä vähäisimmäksi : Forsure-kasvattini olivat ihailtavasti ja mallikkaasti paikalla myös Suomen chow chowyhdistyksen järjestämässä jalostustarkastuksessa :) Kiitos jokaiselle osaaottaneelle Sydän. Tämä aktiivisuus on se, jonka varassa voi hyvillä mielin jatkaa.

Vuodelle 2016 toivomme muutamaa pentuetta; sekä lyhyt- että pitkäkarvaisia ihania chow chow -rodun edustajia. 

Nimenomaan heitä, jotka täyttävät tulevan chow chow´n omistajan toiveet. 

Niitä pentuja, joita rakastetaan.

 

TUONTEJA 2015

Olemme tuoneet Suomeen -"uutta verta" saadaksemme", kaksi uutta punaista lyhytkarvaista chowia : "Vuokko" ,Voshititelny Dar Beautiful Victory (B/B 0/0 silmät ja polvet terveet), on kotoisin Venäjältä.

Virosta puolestaan "Valtti", Est Exclusive Smooth Gunvald (A/A 2/2 silmät ja polvet terveet).  Valtti olikin vuoden 2015 Chow chow erikoisnäyttelyn Paras Pentu :-), ja näyttelyharrastus varmasti Valtilla jatkuu :).